Kwaliteit

Al 30 jaar onveranderd

Onze toewijding aan kwaliteit wordt onderstreept door onze certificaten. Dit garandeert niet alleen dat ons timmerwerk mooi is, maar ook dat het voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van veiligheid en vakmanschap. Uiteindelijk is het de passie voor ons vak die zorgt voor een eindresultaat om trots op te zijn.

Onze certificaten

Het moet er niet alleen goed uitzien, het moet ook goed zijn. Uiteindelijk is het voor iedereen van belang dat de kwaliteit hoog is, op alle fronten. Onze verschillende certificaten dragen allemaal bij aan ons eindproduct.
 • KOMO
  Als je volgens de KOMO-beoordelingsrichtlijn werkt, dan voldoe je aan alle van toepassing zijnde technische specificaties voor het ‘Besluit bouwwerken leefomgeving’. Wij zijn KOMO gecertificeerd conform Concept 2+, certificaatnummer K44394 en krijgen 4x per jaar een controle in het kader van deze certificering.
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen
  In onze branche is veiligheid en vooral ook inbraakveiligheid enorm van belang. Ieder timmerwerk dat we opleveren voldoet aan het politiekeurmerk. Daarnaast gebruiken we alleen inbraakwerend beslag.
 • Erkend leerbedrijf
  Het overdragen van onze kennis en helpen van de nieuwe generatie houtbewerkers vinden we belangrijk en machtig mooi. Als erkend leerbedrijf bieden we ieder jaar minstens 2 leerlingen de kans om bij ons het vak te leren.

Alles begint bij een goede basis

We hebben de kennis en machines in huis om kwaliteit te leveren en werken alleen met de beste materialen. Tel ons advies daarbij op en je hebt gegarandeerd langdurig plezier van je timmerwerk.
 • Houtkwaliteit
  We werken met geoptimaliseerd mahoniehout en het beste tropische hardhout in onze productie. In principe kunnen we ook alternatieven gebruiken, uiteraard binnen de grenzen dat we kwaliteit kunnen leveren.
 • Verfadvies
  Om ervoor te zorgen dat je langdurig kan genieten van ons timmerwerk, is goed onderhoud essentieel. We voegen standaard een formulier toe voor de gebruiker en aannemer over hoe en wanneer te reinigen en (opnieuw) te lakken. Simpel technisch advies om de kwaliteit te behouden.
 • Duurzaamheid
  Op verschillende vlakken dragen we bij aan duurzaamheid. Zo bieden we de mogelijkheid om hout met het FSC-keurmerk te kiezen en werken we waar gewenst met extreem goed Accoya hout. Ook het verder brengen van onze kennis als erkend leerbedrijf draagt direct een steentje bij aan de toekomst!

Topkwaliteit door automatisering

Roep je timmerwerk, dan heerst nog altijd het beeld van een vakman met hamer en spijkers. Ons geavanceerde machinepark garandeert topkwaliteit door automatisering, aangevuld met strenge eindcontroles door onze vakmensen. Van houtbewerking tot perfecte totaalproducten.

Meer over ons machinepark

Totaalproducten van hoge kwaliteit

Niks is ons te moeilijk. Geef ons een ingewikkeld vraagstuk en je krijgt moeiteloos een oplossing terug. We leveren maatwerk ramen, deuren en kozijnen waar je lang tevreden mee bent. Zolang het maar van hout is! Want uiteindelijk doen we het allemaal voor een perfect eindresultaat.

Persoonlijke en toegankelijke aanpak

Damen is de betrokken partner in machinale timmerwerken. Onze vakmensen zijn gedreven en zetten zich volledig in voor elk project, waarbij we onze diepgaande kennis en jarenlange ervaring inzetten om uitzonderlijke resultaten te leveren. Met oog voor detail en een hart voor hout creëren we timmerwerk dat niet alleen voldoet aan de hoogste standaarden, maar ook perfect naar de unieke wensen van onze klant is.

Vraag een offerte aan

Onze projecten